×

Registracija

Vaši podatki

Podatki za prijavo

ali prijava

Vpišite ime!
Vpišite priimek!
Ime ni veljavno!
Priimek ni veljaven!
E-poštni naslov ni v pravilni obliki!
Vpišite e-poštni naslov!
E-poštni nalov je že registriran!
Vpišite geslo!
Vpišite veljavno geslo!
Vnesite 6 ali več znakov!
Vnesite 6 ali manj znakov!
Gesli nista enaki!
Morate soglašati s pogoji poslovanja!
E-poštni naslov ali geslo je napačno!
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g

Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g

70% plantažna čokolada iz brazilske plantaže "Riachuelo" v osrčju deževnega gozda. V čokoladi so harmonično združene okusne note praženega kakava, suhega sadja in rdečega sadja, skozi katere utripajo kisle note. Na koncu vse postopoma preide v pikanten in čokoladno-karamelni priokus. Plantaža se nahaja v regiji Bahia, v regiji Ilhéus, blizu atlantske obale. Tu rastejo kakavovi drevesi skupaj s številnimi lokalnimi eksotičnimi drevesi, kot sta Massaranduba ali Pau d'Arco. Takšna brazilska permakultura v praksi.

Proizvajalec

Michel Cluizel

7,90 €

6,90 €

Na zalogi

Podrobnosti

70% plantažna čokolada iz brazilske plantaže "Riachuelo" v osrčju deževnega gozda. V čokoladi so harmonično združene okusne note praženega kakava, suhega sadja in rdečega sadja, skozi katere utripajo kisle note. Na koncu vse postopoma preide v pikanten in čokoladno- karamelni priokus. Plantaža se nahaja v regiji Bahia, v regiji Ilhéus, blizu atlantske obale. Tu rastejo kakavovi drevesi skupaj s številnimi lokalnimi eksotičnimi drevesi, kot sta Massaranduba ali Pau d'Arco. Takšna brazilska permakultura v praksi.

Če si želite obisk plantaže privoščiti iz domačega naslonjača, si oglejte video iz plantaže Riachuelo.

Michel Cluizel prihaja z novo izdajo leta 2021, v kateri izboljša okus svojih plantažnih čokolad s povečanjem vsebnosti kakavovih zrn na vsaj 70 % pri temnih čokoladah in 47 % pri mlečnih čokoladah. Pri izdelavi čokolad skrbi za vsak korak izdelave čokolade. Na embalaži boste po novem našli znake, značilne za državo porekla kakavovih zrn. Poleg imena nasada boste izvedeli tudi ime območja in osnovne degustacijske navedbe.

Sestavine : kakavova zrna, sladkor, kakavovo maslo. Lahko vsebuje sledi oreščkov, mleka in glutena.

Izjemna kakovost: Michel Cluizel tesno sodeluje s kmeti in jih podpira pri ohranjanju tradicionalnih metod gojenja in fermentacije kakavovih zrn. Zagotavlja poštene pogoje za kmetijstvo in življenje. Za ohranitev specifičnih okusov Michel Cluizel uporablja dolgotrajno praženje pri nizkih temperaturah. Da bi dosegel neprimerljive okuse svojih čokolad, je Cluizel pogosto testiral več kot 20 kombinacij metod fermentacije in praženja. Dejansko praženje, mletje in mešanje kakavovih zrn že poteka v Franciji v Voironu.

Ko gre za sestavine, Michel Cluizel res skrbi. Blagovno znamko Nobles Ingredients je celo patentiral, kar v praksi pomeni, da v svojih izdelkih uporablja:

samo čisto kakavovo maslo, brez primesi rastlinskih maščob,
naravna burbonska vanilija namesto vanilina,
ne uporablja sojinega lecitina ali umetnih arom.


Podjetje tudi zagotavlja, da nobene surovine niso bile obsevane ali ionizirane.


Teža in velikost: 70g, 161×79×7 mm

Dodatne informacije

Blagovna znamka Michel Cluizel
Kategorije Temna čokolada, Michel Cluizel

Napiši svoje lastno mnenje

Moja košarica

V nakupovalni košarici ni artiklov.