Prijavni obrazec
Registracija
Vaši podatki
Podatki za prijavo
ali prijava
Podrobnosti
100% čokolada, pripravljena iz kakavovih zrn aromatične sorte Criollo, pridelane na Madagaskarju. Priporočamo, da se zelo počasi raztopi na jeziku – morda boste presenečeni nad to 100 % čokolado, ki ne vsebuje niti zrnca sladkorja , odkrili boste sladke sadne tone.
Prejete nagrade na mednarodnih tekmovanjih:
- bronasta medalja, International Chocolate Awards, 2014, kategorija "High Percentage Dark Plain / Origin Bars"
- srebrna medalja, Academy of Chocolate, London, 2009, kategorija "Best Dark Organic Chocolate Bar"
Za ljubitelje kombiniranja čokolad z vinom priporočamo naslednje preizkušene okusne kombinacije:
- suhi sivi pinot pozne trgatve 2014 iz kleti Jakub Samšula iz Čejkovic. Tukaj priporočamo: najprej raztopite čokolado v ustih in ji nato dodajte vino.
- suhi modri pinot 2014 iz kleti Jakub Samšula iz Čejkovic. Tukaj priporočamo: najprej uživajte v čokoladi na polno in šele, ko smo jo napol pogoltnili, obilno zalijte z vinom. Čudovita kombinacija!
Sestavine: 100% čokolada: kakavova zrna, čisto kakavovo maslo, sojin lecitin brez GSO. Lahko vsebuje sledi oreščkov in mleka . (Lecitin brez GSO ne prihaja iz gensko spremenjene soje.)
Izjemna kakovost sestavin: Francois Pralus rad potuje in pri pridelovalcih osebno izbira kakavova zrna. Za izdelavo čokolade uporablja samo čisto kakavovo maslo brez rastlinskih maščob in namesto sladkorja pese trsni sladkor. Nikoli ne uporablja vanilije, vanilina ali umetnih arom.Vsi izdelki so 100% brez gensko spremenjenih organizmov.
Teža in velikost: 100 g, 160 × 82 × 10 mm
Družinska tovarna čokolade Francois Pralus že od leta 1955 izdeluje izjemno čokolado. Nahaja se v mestu Roanne v Franciji.
Academy of Chocolate je bila ustanovljena v Londonu leta 2005. Poleg ocenjevanja kakovosti čokolad, ki mu sledijo letne nagrade, je njen glavni cilj motivirati proizvajalce čokolade za trajnostno pravično trgovino.
International Chocolate Awards je neodvisno mednarodno tekmovanje, ki vsako leto ocenjuje najboljše na svetu kakovostne čokolade. Njegov cilj je podpreti inovativne proizvajalce čokolade in kmete, ki pridelujejo kakavova zrna izjemne kakovosti.
Dodatne informacije
Vsebnost kakava | 100% |
---|---|
Sestavine | cocoa, cocoa butter, non-GMO soy lecithin |
Hranilne vrednosti | na 100 g |
Energijska vrednost | 571 kcal / 2364 kJ |
Maščobe | 44 g |
Beljakovine | 12 g |
Ogljikovi hidrati | 24 g |
od tega sladkorji | 2 g |
Blagovna znamka | Francois Pralus |
Teža | 100 g |
Kategorije | 100 % čokolada, Temna čokolada, Francois Pralus |