Prijavni obrazec
Registracija
Vaši podatki
Podatki za prijavo
ali prijava
Podrobnosti
Bogata barva čokolade nakazuje intenzivnost njenega okusa. Arcango je ustvarjen iz izbrane mešanice kakavovih zrn. Lesnim in začimbnim notam, ki jih kakavova zrna iz Afrike dajejo čokoladi, sledijo note začinjenega sadja (npr. grenivke) in cvetja zaradi fižola iz Srednje Amerike. V pookusu je zaznati grenkobo kakava in note pražene kave.
Leta 2021 prihaja Michel Cluizel z novo edicijo, polno novih receptov in privlačne embalaže, kjer jasno navede osnovne okusne note lestvic in izvor kakavovih zrn. Skrbi za vsak korak izdelave čokolade.
Nagrade, osvojene na mednarodnih tekmovanjih za svojega predhodnika Michel Cluizel Grand Noir 85 %:
bronasta medalja, Academy of Chocolate, London, 2011, kategorija "Bean to Bar - Best Dark Bar"
srebrna medalja, Academy of Chocolate, London, 2016, kategorija "Best Dark Bean to Bar Over 80%"
Sestavine: kakavova zrna, nerafiniran sladkor, kakavovo maslo, prava burbonska vanilija. Lahko vsebuje sledi oreščkov, mleka in glutena.
Izjemna kakovost: Michel Cluizel tesno sodeluje s kmeti in jih podpira pri ohranjanju tradicionalnih metod gojenja in fermentacije kakavovih zrn. Zagotavlja poštene pogoje za kmetijstvo in življenje. Za ohranitev specifičnih okusov Michel Cluizel uporablja dolgotrajno praženje pri nizkih temperaturah. Da bi dosegel neprimerljive okuse svojih čokolad, je Cluizel pogosto testiral več kot 20 kombinacij metod fermentacije in praženja. Dejansko praženje, mletje in mešanje kakavovih zrn že poteka v Franciji v Voironu.
Ko gre za sestavine, Michel Cluizel res skrbi. Blagovno znamko Nobles Ingredients je celo patentiral, kar v praksi pomeni, da v svojih izdelkih uporablja:
samo čisto kakavovo maslo, brez primesi rastlinskih maščob,
naravna burbonska vanilija namesto vanilina,
ne uporablja sojinega lecitina ali umetnih arom.
Podjetje tudi zagotavlja, da nobene surovine niso bile obsevane ali ionizirane.
Teža in velikost: 70g, 161×79×7 mm
Dodatne informacije
Blagovna znamka | Michel Cluizel |
---|---|
Kategorije | Temna čokolada, Michel Cluizel |