Prijavni obrazec
Registracija
Vaši podatki
Podatki za prijavo
ali prijava
Podrobnosti
Fina temna čokolada z izjemno dolgim pookusom. Intimno spoznavanje te čokolade vodi skozi okuse eksotičnega sadja, skozi note suhega sadja, okus po praženih kakavovih zrnih in vse do rekordnega desetminutnega intenzivno čokoladnega vrhunca. Čokolada je organska, brezglutenska in veganska.
Plantaža Mokaya se nahaja v Mehiki v regiji Chiapas - zibelki gojenja kakava. Že pred dva tisoč leti so Mokay, lokalni avtohtoni Indijanci, ki so se ukvarjali predvsem z ribolovom, pripravljali pijačo iz kakavove pulpe in zrn - prvo "čokolado" na svetu. Imenovali so jo "kakawa".
Na mednarodnih tekmovanjih prejeli nagrade:
1 zvezdica – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, London, 2021
zlata medalja, Akademija čokolade, 2021, kategorija "Best Dark Chocolate Bean-To-Bar"
za predhodnika 66% Mokaya: srebrna medalja, Academy of Chocolate, 2013, kategorija "Najboljša temna čokolada Bean-To-Bar"
za svojo predhodnico 66% Mokaya: srebrna medalja, International Chocolate Awards, evropski finale 2018, kategorija "Plain/origin dark bars"
za predhodnika 66% Mokaya: zlata medalja - posebna nagrada - organsko, International Chocolate Awards, evropski finale 2018, kategorija "Plain/origin dark bars"
za predhodnika 66% Mokaya: srebrna medalja, Academy of Chocolate, 2019, kategorija "Bean to Bar Seasoned"
Sestavine: kakavova zrna s plantaže Mokaya, sladkor, kakavovo maslo. Lahko vsebuje sledi oreščkov, mleka in glutena.
Proizvod BIO kmetijstva, BIO certifikat: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.
Izjemna kakovost: Michel Cluizel tesno sodeluje s kmeti in jih podpira pri ohranjanju tradicionalnih metod gojenja in fermentacije kakavovih zrn. Zagotavlja poštene pogoje za kmetijstvo in življenje. Za ohranitev specifičnih okusov Michel Cluizel uporablja dolgotrajno praženje pri nizkih temperaturah. Da bi dosegel neprimerljive okuse svojih čokolad, je Cluizel pogosto testiral več kot 20 kombinacij metod fermentacije in praženja. Dejansko praženje, mletje in mešanje kakavovih zrn že poteka v Franciji v Voironu.
Ko gre za surovine, je Michelu Cluizelu res mar . Blagovno znamko Nobles Ingredients je celo patentiral, kar v praksi pomeni, da v svojih izdelkih uporablja:
samo čisto kakavovo maslo, brez primesi rastlinskih maščob,
naravna burbonska vanilija namesto vanilina,
ne uporablja sojinega lecitina ali umetnih arom.
Podjetje tudi zagotavlja, da nobene surovine niso bile obsevane ali ionizirane.
Teža in velikost: 70g, 161×79×7 mm
Dodatne informacije
Blagovna znamka | Michel Cluizel |
---|---|
Kategorije | Temna čokolada, Michel Cluizel |