Prijavni obrazec
Registracija
Vaši podatki
Podatki za prijavo
ali prijava
Oprostite, toda Michel Cluizel Mangaro Noir 65% 70g je bil ukinjen.
Morda vas zanimajo tudi ti izdelki:
Bonnat Noir 100% Cacao 100g9,90 € 8,90 € |
Bonnat Lait 55% 100g9,90 € 7,90 € |
Michel Cluizel Sardines en Chocolat au Lait 5 pack14,90 € 13,90 € |
Bonnat Java 65% 100g9,90 € 7,90 € |
Bonnat Cote d'Ivoire 75% 100g7,90 € 5,90 € |
Michel Cluizel Lait Éclats Caramel Beurre Sale 45% 100g7,90 € 6,90 € |
Podrobnosti
Ta fina 65-odstotna čokolada je verjetno najbolj eksotična med plantažnimi čokoladami Michel Cluizel. Začetek je medeno-karamelni, nato se razvije pestra mešanica sadnih in cvetličnih okusov. Cvetni nektar utripa, a če ga tam namerno iščeš, ga ne najdeš. Nežna kislost citrusov, radosten svetel, sončen občutek. Plantation Mangaro se nahaja v dolini reke Sambirano na Madagaskarju in goji kakavova zrna sorte Criollo.
Prejete nagrade na mednarodnih tekmovanjih:
- prvo mesto, Salon du Chocolat, Pariz, 2003
- srebrna medalja, Academy of Chocolate, 2006, kategorija "Best fižol to bar"
- Zlata medalja - Great Taste Award, Združenje Guild of Fine Food, London, 2008
Za
Sestavine: kakav iz nasada Mangaro, kakavovo maslo, trsni sladkor, prava burbonska vanilija. Lahko vsebuje sledi oreščkov, mleka in glutena.
Izjemna kakovost surovin: Michel Cluizel res skrbi za surovine. Patentiral je celo blagovno znamko "Nobles Ingredients" , kar v praksi pomeni, da v svojih izdelkih uporablja:
- samo čisto kakavovo maslo, brez rastlinskih maščob,
- trsni sladkor namesto sladkorja pese,
- naravna burbonska vanilija namesto vanilina,
- ne uporablja sojinega lecitina ali umetnih arom,
- in vsi izdelki so 100% brez GSO.
Teža in velikost: 70 g, 161 × 79 × 7 mm
Družinsko vodena tovarna čokolade Michel Cluizel že od leta 1948 proizvaja izjemno čokolado. Nahaja se v Normandiji na severu Francije in za več informacij.
Nagrada "Great Taste Award" je enakovredna oskarjem v svetu gurmanov. Britansko združenje "Guild of Fine Food" jo vsako leto podeljuje najkakovostnejšim in najokusnejšim živilskim izdelkom v ustrezni kategoriji.
Academy of Chocolate je bila ustanovljena v Londonu leta 2005. Poleg ocenjevanja kakovosti čokolade, ki mu sledijo letne nagrade, je njen glavni cilj motivirati proizvajalce čokolade za trajnostno pravično trgovino.
Salon du Chocolate je mednarodna razstava čokolade, ki poteka vsako jesen v Parizu.
Dodatne informacije
Vsebnost kakava | 65% |
---|---|
Sestavine | cane sugar, cocoa, cocoa butter, genuine bourbon vanilla |
Hranilne vrednosti | na 100 g |
Energijska vrednost | 570 kcal / 2381 kJ |
Maščobe | 34,26 g |
Beljakovine | 6,58 g |
Ogljikovi hidrati | 34,26 g |
od tega sladkorji | 34,16 g |
Blagovna znamka | Michel Cluizel |
Teža | 70 g |
Kategorije | Temna čokolada |